Zbog korone došla iz Kanade u Srbiju, pa ostala da studira

od strane | 11/01/2023 | Ljudi, Vesti iz dijaspore

(Foto: Pixabay)

  Među srpskim stanovništvom već decenijama kruži mišljenje da odlazak u inostranstvo može da “reši sve njihove probleme”, kao I da nudi spas od bede I nemaštine. Zbog toga popriličan broj Srba I napusti svoju domovinu u potrazi za nekim boljim životom. Ukoliko mislite da nije moguće da se neko iz Srbije nakon odlaska u inostranstvo, pak vrati nazad u donovinu prevarili ste se i preispitajte još jednom svoje mišljenje.

Naime, jedna devojka iz Srbije, koja je odrastala i živela u Kanadi, odlučila je da napusti tu državu i vrati se u zemlju svog porekla. Sada je u potrazi za ljudima koji su slični njoj i volela bi da se upozna s njima i podeli iskustva, što je i objavila na popularnoj društvenoj mrei Redit.

– Ćao svima! Rođena i odrastala sam u inostranstvu, ali sam se pre nekih godinu i po dana preselila s porodicom i upisala faks ovde. Čula sam mnogo priča sličnih mojoj, ali nikako da nađem povratnike u Beogradu. Nek se jave povratnici ili ako neko zna nekog, mnogo bih volela da stupim u kontakt s ljudima kao ja! – napisala je ova devojka na Reditu.

Svako bi se zapitao zbog čega bi se ona odlučila uopšte na ovakav korak. Devojka u svom postu navodi da je osećala veliku razliku kada je reč o kulturi i mentalitetu ove dve države.

– Ima tu nekoliko razloga, ali najviše zbog zapadnjačkog mentaliteta koji nam se nikad nije svideo, a postalo je baš nepodnošljivo tokom korone – pojasnila je ona.

Oni kojima je pažnju privukla ova objava, zapitali su se da li je ona uspela da se prilagodi životu u Srbiji uprkos svemu.
– Iako su moji rođeni i odrasli ovde, živeli preko 30 godina, nakon povratka šokirali su se koliko se osecaju strano, tako da ne znam – odgovorila je devojka, posle čega je usledila lavina komentara onih koji su se saglasili u tome da se niko ko se posle toliko godina vratio u Srbiju nije ponovo navikao na život ovde.

Izvor: Reddit

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...