Vučić: Tokom brojnih susreta sa evropskim liderima o situaciji na KiM

od strane | 06/10/2023 | Događaji, Samiti, Vesti iz dijaspore

(Foto: Tanjug)

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je tokom brojnih susreta i bilateralnih sastanaka sa evropskim liderima u Granadi razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, ali i o mnogim drugim temama.

– Moj posao je da objasnim pozicije Srbije, što ću nastaviti da radim. Borićemo se za svoju zemlju svom snagom i nadam se da ćemo u tome uspeti – napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je učestvovao na trećem Samitu Evropske političke zajednice u Granadi gde je razgovarao sa brojnim evropskim liderima, a sastao se i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom sa kojim je razgovarao o svim važnim pitanjima.

– Na kraju dugog dana, imao sam otvoren i sadržajan razgovor sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom o svim važnim pitanjima. Zahvalio sam predsedniku Makronu na spremnosti da čuje stavove Beograda, kao i na ličnom angažmanu u regionu Zapadnog Balkana – izjavio je predsednik Srbije.

Takođe, Vučić se sastao i sa premijerom Gruzije Iraklijem Garibašvilijem, predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, premijerkom Islanda Kastrin Jakobsdotir, predsednicom vlade Italije Đorđom Meloni, sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom, predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, premijerima Norveške Jonasom Garom, Luksemburga Gzavijeom Betelom i Holandije Markom Ruteom.

Vučić je pored ostalog imao sastanke i sa premijerima Mađarske Viktorom Orbanom, Severne Mekedonije Dimitrom Kovačevskim, Španije Pedrom Sančezom, premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Rišijem Sunakom.

Predsednik Srbije prisustvovao je i kulturno-umetničkom programu priređenom za evropske lidere u palati Alhambra u Granadi, gde je učestvovao na samitu Evropske političke zajednice.

– Ovaj program je lep način da se završi ovaj težak, ali uspešan dan. Hvala kralju Filipu VI i kraljici Leticiji od Španije na gostoprimstvu u palati Alhambra – zaključio je on.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...