U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

od strane | 30/10/2023 | Događaji, Samiti, Vesti iz dijaspore

(Foto: MSP)

  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole.

Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva prosvete Republike Srbije, formirana je nova grupa učenika za ostvarenje obrazovno-vaspitnog rada na srpskom jeziku u Pragu. U skladu sa Pravilnikom, uz saglasnost roditelja, obezbeđen je prostor, oprema i nastavna sredstva za izvođenje nastave koja će se održavati u Kući Nacionalnih manjina u Pragu.

Rešenje o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjani Jovanović uručio je ambasador Berislav Vekić u prisustvu Tamare Obrenović koordinatora dopunske srpske škole u Pragu.

Izvor: MSP

Preporučene vesti:

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...