U Budimpešti postoji muzej flipera

od strane | 15/01/2023 | Vesti iz dijaspore, Zabava

(Foto: Pixabay)

  U podrumu jedne stambene zgrade u Budimpešti nalazi se pravi mali raj za ljubitelje starih igara – muzej flipera. Njega su otvorili entuzijasti igara pre devet godina, a danas je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u gradu.

Muzej flipera ima više od 160 automata, uključujući na desetine arkada, što ovo mesto čini jednom od najvećih zbirki te igre u Europi, a u malenom i bučnom muzeju fliperi su više od same igre. Naime, vlasnici o pretečama kompjuterskih igara govore kao o vremeplovu u neka starija vremena.

Najpopularniji fliperi su oni iz osamdesetih godina, koje se smatraju zlatim dobom te igre. Neki od starijih eksponata izložbe kvalifikuju se kao jedinstveni antikviteti, poput prvih flipera s perajama ikad napravljenim iz 1947. godine.

Za otprilike deset i po evra, koliko košta ulaznica, u muzeju možete provesti ceo dan neumorno igrajući igre.

„Zavirite“ u ovaj muzej na video snimku!

Izvor: Index.hr

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...