U Beču održan „Poslovni dan dijaspore grada Požarevca“

od strane | 04/02/2023 | Događaji, Samiti, Vesti iz dijaspore

(Foto: MSP)

  Ambasador Republike Srbije u Austriji Nebojša Rodić bio je domaćin skupa „Poslovni dan dijaspore grada Požarevca“ i „Prvog poslovnog foruma Roma iz dijaspore“.

Skup je održan u organizaciji Međunarodnog centra za razvoj migracionih politika (ICMPD) i projekta Link Ur! Serbia II, a u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije, Ministarstva za evropske integracije i Ambasadom Republike Srbije u Austriji.

Cilj ovog dorađaja je podsticanje dijaloga i konkretne saradnje između članova srpske poslovne dijaspore u Austriji, zainteresovanih da investiraju u rodni kraj i predstavnika lokalne samouprave grada Požarevca i drugih relevantnih partnera na regionalnom i nacionalnom nivou.

Investitori iz redova srpske dijaspore imali su priliku da predstave svoje investicione projekte i inicijative i da zajedno sa predstavnicima grada Požarevca dogovore saradnju i utvrde zajedničke korake koji će olakšati njihovu realizaciju.

Izvor: MSP

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...