U Ambasadi Srbije u Pragu organizovan prijem za dijasporu

od strane | 23/02/2023 | Događaji, Samiti, Vesti iz dijaspore

(Foto: MSP)

  Prijem za dijasporu, na kome je bilo prisutno oko šezdesetak građana Srbije koji žive i rade u Češkoj Republici, organizovan je u ambasadi Srbije u Pragu.

Srpski ambasador u toj državi Berislav Vekić zahvalio je prisutnima što su se odazvali pozivu i izrazio veliku zahvalnost svima na doprinosu širenja svesti o našoj zemlji, očuvanju jezika, kulture i običaja u Češkoj Republici.

– Ambasada Srbije u Češkoj nastavlja sa podsticajem i promocijom rada organizacija i udruženja dijaspore u ovoj zemlji radi ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore – naveo je ambasador.

Vekić je pozvao građane da nastave da učestvuju u aktivnostima i kulturnim dešavanjima koje organizuje Ambasada, kao i da daju predloge za unapređenje veza sa maticom.

On se zahvalio i pojedincima koji su svojim donacijama doprineli funkcionalnom unapređenju i lepšem izgledu srpske ambasade.

Građani su se, u neformalnoj atmosferi, družili uz srpske specijalitete i vino.

Izvor: MSP

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...