Srpski šahista Luka Budisavljević osvojio bronzanu medalju na juniorskom SP

od strane | 02/10/2023 | Događaji, Sport, Vesti iz dijaspore

(Foto: Youtube printskrin)

  Srpski šahovski velemajstor Luka Budisavljević osvojio je bronzanu medalju na juniorskom Svetskom prvenstvu (SP) za igrače do 20 godina, koje je održano u Meksiko Sitiju, saopštio je Šahovski savez Srbije.

U saopštenju se navodi da su četvorica igrača na kraju imala po 8,5 poena, a konačan plasman je određen na osnovu dodatnih kriterijuma. Zlatna medalja pripala je Francuzu Marku Andrijeu Mauriciju, dok je srebro osvojio Rus Arsenij Nesterov, koji je igrao pod FIDE zastavom.

Na muškom SP učestvovalo je 150 igrača iz 53 države, od čega 14 velemajstora, 29 internacionalnih majstora i 19 FIDE majstora. Luka Budisavljević je bio rangiran na 15 mestu po rejtingu.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...