Predsedniku “Nipon“ fondacije uručen počasni doktorat Univerziteta u Beogradu

od strane | 12/10/2023 | Događaji, Samiti, Vesti iz dijaspore

(Foto: MSP)

  U Ambasadi Republike Srbije u Tokiju održana je svečanost povodom dodele počasnog doktorata Univerziteta u Beogradu predsedniku „Nipon“ fondacije Joheiju Sasakavi.

Priznanje je Sasakavi uručio rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić.

Ambasadorka Aleksandra Kovač izrazila je, u pozdravnoj reči, veliku zahvalnost zbog uloge „Nipon“ fondacije i Joheija Sasakave lično u unapređenju akademske i kulturne razmene između Srbije i Japana, zbog čega je 2013. odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge Republike Srbije.

Rektor Đokić je istakao da Senat Univerziteta u Beogradu Sasakavi dodeljuje počasni doktorat za izuzetan doprinos i dugogodišnju podršku i pomoć koju kroz stipendiranje mladih lidera dugi niz godina kontinuirano pruža najboljim studentima doktorskih studija Univerziteta u Beogradu u oblasti društveno-humanističkih nauka.

Johei Sasakava zahvalio je Univerzitetu u Beogradu na ukazanoj časti i istakao da mu je zadovoljstvo da učestvuje u razvoju bilateralne saradnje i da želi da nastavi da radi na približavanju naroda i kultura.

Izvor: MSP

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...