Posle sedam godina vratio se iz Švajcarske, nije više mogao bez svog sela

od strane | 23/01/2023 | Ljudi, Vesti iz dijaspore

(Foto: Youtube printskrin)

  Miroslav Kolarski proveo je sedam godina na privremenom radu u Švajcarskoj, a razlozi zbog kojih se nedavno vratio u Bačko Petrovo selo su prvenstveno njegova ćerkica i biznis koji je odlučio da pokrene u svom zavičaju.

Vratio sam se prošle godine zbog ćerkice, jer ona nije mogla da se uklopi, a plan mi je da u selu i ostanem – rekao je Kolarski, koga u selu zovu Mile.

U Švajcarskoj je radio u prehrambenoj industriji kao pomoćnik tehnologa proizvodnje, a to ga je podstaklo da osnuje privatni biznis.

Gde god je putovao prikupljao je razne informacije, ali ipak na kraju odlučio da u svom selu pokrene privatni posao u vezi sa etno turizmom.

Bavio bih se ugostiteljstvom ovde u selu, jer ono ima velike prirodne potencijale i sve uslove da uspem. Želim da doprinesem razvoju sela i da mladima poboljšam život – dodao je Miroslav.

On je rekao da u ovom selu ima samo jedan kafić, jedan restoran, da nema ništa ni za mlade, a ni za turiste.

Selo je multietničko pa bi i ponuda bila takva, da zadovolji svačiji ukus, smatra Mile.

Nadomak Bačkog Petrovog sela protiče reka Tisa koja ima veliki potencijal, a odnedavno se održavaju i dani sela koji bi mogli da pruvuku veliki broj turista.

Miroslav se raspitao o subvencijama kod pokrajinskog sekretarijata i na republičkom nivou, a prema njegovim rečima, i Mađarska ulaže novac u sektor turizma u našoj zemlji. Na ovaj način bi mogao da započne i proizvodnju kokošaka, prasadi, jaja, povrća i svega što bi mogao da ponudi u svom restoranu.

Dosta mu je pomogao, kaže, boravak u Švajcarskoj, jer je tamo video kako se oni odnose prema svojim nacionalnim vrednostima. On je ispričao da bi tu bilo sadržaja, za decu i odrasle, kao i za ljubitelje lova i ribolova.

Izvor: Agromedia

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...