Obeležena stogodišnjica prvog međunarodnog noćnog leta Beograd-Bukurešt

od strane | 27/09/2023 | Događaji, Samiti, Vesti iz dijaspore

(Foto: MSP)

  Ambasador Republike Srbije u Rumuniji Stefan Tomašević prisustvovao je, na poziv generalnog direktora Nacionalne kompanije za upravljanje aerodromima u Bukureštu Sorina Pauna, svečanosti na aerodromu „Baneasa“, upriličenoj u čast stogodišnjice prvog međunarodnog noćnog leta na relaciji Beograd-Bukurešt.

Tom prilikom ambasador Tomašević istakao je značaj obeležavanja stogodišnjice ovog pionirskog dostignuća kojim su Beograd i Bukurešt postali deo najbrže rute koja je povezivala Pariz i Istanbul, pri čemu je vreme putovanja značajno skraćeno zahvaljujući noćnom letenju.

Čestitajući ovaj značajan jubilej predstavnicima rumunskog vazduhoplovstva, industrije i Nacionalnoj kompaniji za upravljanje aerodromima, on je naveo da i ovaj događaj na najbolji način potvrđuje koliko je istorija srpsko-rumunskih odnosa bogata, te da nas u budućnosti čekaju brojni projekti na kojima treba zajednički da radimo radi još boljeg povezivanja.

Izvor: MSP

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...