Slovenka prevarena za 35 hiljada evra u trgovini kriptovalutama

od strane | 21/01/2023 | Ljudi, Vesti iz dijaspore

(Foto: Freepik)

  Za oko 35 hiljada evra prevarena je 46-godišnja slovenačka državljanka koja je u više navrata sa svoga računa putem interneta obavljala novčane transakcije s kompanijom koja se bavi trgovanjem kriptovalutama, a za koju se pokazalo da je prevarantska.

Hrvatska policija je saopštila da su iz Opatije primili prijavu slovenačke državljanke da je žrtva internet prevare.

Ona je tokom novembra prošle godine u više navrata obavljala novčane transakcije sa svog računa na tzv. bitkoin novčanik, čije podatke je dobila od kompanije koja se bavi trgovanjem kriptovalutama.

Uprkos uplati od oko 35 hiljada evra na račun objavljen na stranicama navedene kompanije, račun Slovenke ostao je prazan pa je shvatila da je prevarena, saopštila je policija uz savet građanima da pre odluke o kupovini ili investiranju putem interneta svakako provere adrese pošiljalaca elektronske pošte.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...