Kineskinja se krstila u Ostrogu i dobila ime Vasilija

od strane | 31/01/2023 | Ljudi, Vesti iz dijaspore

(Foto: Youtube printskrin)

  Nesvakidašnji događaj desio se u manastiru Ostrog kada je Kineskinja Sigrid Sun primila pravoslavnu veru i na krštenju dobila ime Vasilija.

Jeromonah Vladimir Palibrk, koji je sa nikšićkim parohom ocem Vasilijem Brborićem obavio svečani čin krštenja objasnio je da je Kineskinja pokazivala na mošti Svetog Vasilija i rekla: „Hoću da budem kao on“.

On je objasnio da je Sigrid došla u manastir i u razgovoru sa ocem Brborićem rekla da ne pripada nijednoj religiji, ali da hoće da bude u onoj veri u kojoj je Sveti Vasilije.

Na krštenju Sigrid je dobila ime Vasilija, po ostroškom svetitelju, a kum joj je bio Konstantin Džusojev, prijatelj jeromonaha Palibrka, profesor na Sretenskoj Duhovnoj Akademiji u Moskvi, koji je tih dana boravio u manastiru.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...