Karte za Evroviziju puštene u prodaju, finalno veče „otišlo“ za 36 minuta

od strane | 07/03/2023 | Vesti iz dijaspore, Zabava

(Foto: Eurovision)

  Karte za muzički festival Evrovizija, koji će ove godine biti održan u Liverpulu, puštene su u prodaju, a fanovi će moći da prisustvuju na ukupno devet festivalskih dešavanja, uključujući i veliko finale 13. maja.

Cene karata počinju sa 30 britanskih funti (33,7 evra), a najskuplje koštaju 380 funti (427,3 evra).

Zanimljivo je da su karte za finalno veče festivala rasprodate za svega 36 minuta, saopštili su organizatori takmičenja.

Na svakom od devet dešavanja će moći da učestvuje maksimalno 6.000 ljudi zbog smanjenog kapaciteta konferencijskog centra ACC Liverpul, gde će biti održan festival.

ACC Liverpul, koji u uobičajenim uslovima prima 11.000 ljudi, bio je prinuđen da smanji kapacitet zbog proširene scene i zahteva produkcije Evrovizije.

Ukupno 3.000 karata je izdvojena za državljane Ukrajine koje žive u Velikoj Britaniji na osnovu vize.

Ljubitelji Evrovizije koji ne uspeju da dođu do karata ne moraju da očajavaju, jer je za njih predviđena evrovizijska fan zona u oblasti Pjer Hed, koja može da primi do 25.000 ljudi.

Srećni vlasnici karata za Evroviziju će možda imati problem da nađu smeštaj u Liverpulu, jer je veliki deo smeštajnih kapaciteta rezervisan još od trenutka kada je saopšteno da će ovaj grad biti domaćin.

Srbiju će na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije predstavljati mladi muzičar pod imenom Luke Black sa pesmom “Samo mi se spava”.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...