FK „Lovćen“ iz Volfurta obeležio pola veka postojanja

od strane | 28/02/2023 | Događaji, Sport, Vesti iz dijaspore

(Foto: Privatna arhiva)

  Obeležiti jubilej, i to 50 godina postojanja, rada i uspeha u sportu, vredno je istinskog poštovanja.

Fudbalski klub „Lovćen“ iz Volfurta (Wolfurt) u Austriji je prethodnog vikenda upravo proslavio „zlatni jubilej“ prigodnom svečanošću. Uz dodelu nagrada najboljima na turniru, FK „Lovćen“ je okupio brojne naše ljude iz dijaspore, sa gotovo svih prostora bivše Jugoslavije.

Bila je to prilika da se proslavi ovaj važni jubilej, nagrade najbolji, a potom uz pesmu postave novi ciljevi i planiraju uspesi.

Za muzički deo programa bio je zadužen Neša bend u sastavu Đorđe Terzić, Sandra Isailović i Nenad Spremić, koji godinama podržavaju ovaj klub i redovni su i dragi gosti FK „Lovćen“.

– Do nekog novog fudbalskog uspeha ili jubileja, neka se ovo zajedništvo koje su spojili muzika i sport još dugo neguje i čuva – poručeno je sa skupa.

Ovim svečanim povodom, klub iz grada na granici sa Švajcarskom nedavno je posetio i generalni konzul Srbije u Cirihu Mihajlo Šaulić.

Posetu je organizovalo rukovodstvo kluba, a delegaciju je predvodio Jadranko Lešić, direktor kompanije „Migros“, inače jedne od najuspešnijih švajcarskih firmi koju vodi čovek sa naših prostora.

Lešić je tada bio inicijator okupljanja privrednika iz tog dela Austrije, sa kojima je održan sastanak na temu jačanja srpske dijaspore sa maticom.

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...