Višebojci Vojne akademije prvi na Međunarodnom takmičenju u Slovačkoj

od strane | 30/09/2023 | Događaji, Sport, Vesti iz dijaspore

(Foto: Ministarstvo odbrane)

  Ekipa vojnih višebojaca Vojne akademije osvojila je prvo mesto na 16. Međunarodnom takmičenju u vojnom višeboju „All Rounder 2023“, koje je u mestu Liptovski Mikulaš organizovala Vojna akademija Slovačke.

U konkurenciji šest ekipa iz četiri države, kadeti Sergej Trifunović, Saša Šušnjar, Đorđe Marković, Dejan Petrović, Đorđe Petrović i Predrag Đuričić, okupljeni u ekipu koju je predvodio potpukovnik doc. dr Negovan Ivanković, pokazali su visoku motivisanost i odličnu fizičku pripremljenost i zasluženo osvojili najsjajnije odličje.

Kadeti Vojne akademije su, nakon prvog dana takmičenja i osvajanja prvih mesta u savlađivanju poligona pešadijskih prepreka i gađanju bombom, drugog mesta u gađanju iz pištolja i trećeg u štafetnom plivanju na 50 metara, došli do prve pozicije u ukupnom plasmanu.

Odličnu formu naši kadeti potvrdili su i narednog takmičarskog dana osvajanjem drugog mesta u planinskom trčanju na šest kilometara i trećeg u rafting sprintu na 400 metara, što je bilo dovoljno za zlato na ovogodišnjem takmičenju „All Rounder“.

Osim ekipe Vojne akademije, na takmičenju su učestvovale i ekipe iz Slovačke, Češke i Rumunije.

Izvor: Ministarstvo odbrane

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...