Šahistkinje Crvene zvezde bronzane na Kupu evropskih šampiona u Draču

od strane | 08/10/2023 | Događaji, Sport, Vesti iz dijaspore

(Foto: Tanjug)

  Šahistkinje Crvene zvezde osvojile su treće mesto na Evropskom klupskom kupu, popularnom Kupu evropskih šampiona, koji je održan u Draču, saopštio je ŠSS.

U saopštenju se navodi da su šahistkinje Crvene zvezde u konkurenciji 26 evropskih ekipa podelile od drugog do četvrtog mesta, ali im je na kraju na osnovu dodatnih kriterijuma pripala bronzana medalja.

U ekipi Crvene zvezde bile su velemajstor Elina Danielian (Jermenija) 4,5/7, ženski velemajstor Jovan Raport (Rumunija) 2,5/5, intermajstor Lilit Mrktčijan (Jermenija) 4,5/7, ženski intermajstor Adela Velikić (Srbija) 4,5/6 i ženski intermajstor Jovana Srdanović (Srbija) 2/3.

Prvo mesto je osvojila rumunska ekipa Superčes, a drugo Garuda Ajka BSK iz Mađarske.

– U open konkurenciji učestvovalo je 84 ekipe, a jedini predstavnik Srbije ekipa ŠK Zmaj iz Beograda zauzela je 13. mesto. Za Zmaj su nastupili: IM Bojan Maksimović (BIH) 3/6, IM Miloš Stanković (SRB) 4/7, VM Merab Gagunasvili (GEO) 5/6 (srebrna medalja na 4. tabli), IM Aleks Krstulović (HUN) 2,5/6, IM Novak Pezelj (SRB) 4/6, IM Vladimir Luković (SRB) 4/5 i FM Andrej Šuković (MNE) 4,5/6 – naveo je ŠSS.

Odličan rezultat su ostvarile i članice reprezentacije Srbije na svojim tablama.

– Teodora Injac je na četvrtoj tabli mađarske Garuda Ajka BSK ostvarila najbolji rezultat (4,5/6) i osvojila zlatnu medalju, dok je još jedna reprezentativka Srbije Adela Velikić na istoj tabli osvojila srebrnu medalju za pojedinačni rezultat (4,5/6). Injac je imala bolji performans rejting od Velikić – dodaje se u saopštenju ŠSS.

Naredni domaćin ovog prestižnog i najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja biće Šahovski savez Srbije.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...