Mladi srpski bokseri osvojili 14 medalja na šampionatu Balkana u Rumuniji

od strane | 30/10/2023 | Događaji, Sport, Vesti iz dijaspore

(Foto: Tanjug)

  Reprezentativci Srbije u boksu osvojili su 14 medalja na šampionatu Balkana u omladinskoj i juniorskoj konkurenciji, koji je od 18. do 29. oktobra održan u rumunskom mestu Ramnicu Valcea.

– U kategoriji omladinki, Srbiju su predstavljale Sanja Mitić (50 kg), Dragana Jovanović (54 kg) i Anastasija Bošković (66 kg), dok je u konkurenciji juniorki srpsku trobojku nosila Nikolina Džida (50 kg). Mitićeva je u kategoriji do 50 kg osvojila zlato savladavši u finalu Rumunku Mihaelu Badesku 2:1, Dragana Jovanović u kategoriji do 54 kg iskovala je zlato Srbiji pobedom nad Rumunkom Andreom Tudor, dok je Anastasija Bošković osvojila srebro u kategoriji do 66 kg izgubivši u finalu od domaće predstavnice Krinuta Sebe 0:3. Juniorka Džida osvojila je bronzanu medalju – navedeno je u saopštenju BSS.

U konkurenciji omladinaca, Srbiju su predstavljali: Filip Džida (63,5 kg), Nikola Cveković (71 kg), Dimitrije Andrejević (75 kg), Marko Pižurica (80 kg) i Srđan Tomić (86 kg). Ovu selekciju je predvodio Nebojša Čurović.

– Cvetković je osvojio zlato u borbi sa Albancem Besianom Karajem u kategoriji do 71 kg, Andrejević je u kategoriji do 75 kg osvojio srebro izgubivši finale od Albanca Amara Kočija. Marko Pižurica je u kategoriji do 80 kg osvojio zlato pošto je u finalu domaćeg predstavnika, mladu nadu Rumunije Kosmina Buleua – saopšteno je iz BSS.

Srbiju su u konkurenciji juniora, pod vođstvom selektora Branislava Jovičića predstavljali: Filip Stanojević (46 kg), Nikola Maksimović (48 kg), Nikola Bogatinoski (52 kg), Ognjen Antić (57 kg), Petar Sandić (60 kg) i Vasilije Đurđević (63 kg).

– Stanojević je zaustavljen u polufinalu od Grka Nearhosa Konstantinoudisa i time je osvojio bronzu. Maksimović je iskovao srebro porazom u finalu od Bugarina Angela Dimitrova. Bogatinoski je osvojio srebro izgubivši u finalu od Rumuna Renato Nika, Antić je zaustavljen u borbi za zlato od Rumuna Maria Geralia. Sadnić je u polufinalu izgubio od Rumuna Andrei Markua čime je osvojio bronzu, dok je Đurđević u borbi za naslov šampiona zaustavljen od Moldavca Danila Gurande – ističu u BSS.

– Iza nas je veliki i kvalitetan rad, čija vrednost se najbolje vidi kroz ovaj veliki broj medalja koje je Srbija osvojila na šampionatu Balkana u omladinskoj i juniorskoj konkurenciji. Pamtićemo ovo takmičenje kako po medaljama, tako i po zajedništvu, druženju, velikom zalaganju kako na priremama, sparinzima, posebno u ringu na samim mečevima. Ponosni smo na kompletnu selekciju Srbije i na svih 13 medalja. Srećni se vraćamo kući i još više motivisani za nastavak jakog rada kako bi na nrednim takmičenjima bili još jači i uspešniji – rekao je Čurović.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...