Milićević otvorio manifestaciju “Dani srpske kulture“ u Kumanovu

od strane | 01/10/2023 | Događaji, Samiti, Vesti iz dijaspore

(Foto: MBP dijaspora)

  Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević je u Kumanovu otvorio manifestaciju „Dani srpske kulture“ i prisustvovao obeležavanju 10. rođendana Kulturno-umetničkog društva „Srpski vez“.

Članovi ovog KUD čuvaju srpsku tradiciju i identitet u Severnoj Makedoniji, a na otvaranju su prikazali reviju narodnih nošnji iz mnogih srpskih krajeva – od Banata do Skopske Crne Gore.

– Vaš rad je izuzetno važan za ceo naš narod. Vi negujete našu kulturu i tradiciju, na najbolji mogući način. Veoma je važno da srpski narod koji živi izvan granica Srbije čuva tradiciju kao svoje najveće blago i ne zaboravi naše narodne običaje. Kabinet koji vodim posebno je angažovan na pružanju podrške Srbima koji žive van granica Srbije da očuvaju srpski jezik, ćirilično pismo, našu kulturu i tradiciju – istakao je ministar Milićević.

Milićević je poručio da srpski narod, gde god živeo, složno i jedinstveno podržava politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića za očuvanje mira i srpskog naroda na KiM, istakavši da nema tih ucena i pritisaka koji će nas naterati da priznamo nezavisno Kosovo.

Manifestaciji u Kumanovu, koju je organizovao predsednik KUD „Srpski vez“ Dalibor Kitanović, prisustvovali su i ambasador Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovaović i gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...