Delegacija državnih institucija Srbije posetila ambasadu u Seulu

od strane | 28/09/2023 | Događaji, Samiti, Vesti iz dijaspore

(Foto: MSP)

  Ambasadu Republike Srbije u Seulu posetila je delegacija državnih institucija Republike Srbije koja u Seulu boravi na poziv Nacionalne agencije za informacije Republike Koreje (NIA).

Delegaciju su činili predstavnici Kancelarije za IT i e-upravu Vlade, Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije (tim za populacionu politiku), Republičkog zavoda za statistiku i Nacionalne akademije za javnu upravu.

U pratnji delegacije bio je Ju Đong-von, direktor Sektora za globalnu IT saradnju NIA, koji je do nedavno bio predstavnik ove korejske institucije u Srbiji i u periodu od tri godine boravio na radu u Kancelariji za IT i e-upravu Vlade Republike Srbije.

Sagovornici su ambasadora Nemanju Grbića upoznali sa aktuelnostima u vezi sa dva projekta, koji se u saradnji sa NIA i nekoliko korejskih konsultantskih kompanija sprovode u našoj zemlji u ovogodišnjem ciklusu.

Reč je o projektu praćenja trendova populacionih kretanja uz pomoć analize podataka korišćenjem tehnologije „big data“ (u saradnji sa „Telekom Srbija“) i projektu edukacije državnih službenika u primeni tehnologije veštačke inteligencije.

Pohvaljena je veoma uspešna i obostrano korisna višegodišnja saradnja koju Srbija, kao i Ambasada, ostvaruju sa NIA, te iniciran susret ambasadora sa novim predsednikom ove korejske institucije u što skorijem roku.

Izvor: MSP

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...