Bivši slovenački predsednik poklonio bolesnoj deci 60.000 evra od prodaje svog Renoa 4

od strane | 19/02/2023 | Vesti iz dijaspore, Zabava

(Foto: Facebook)

  Bivši predsednik Slovenije Borut Pahor prikupio je 60.000 evra za dobrotvorne organizacije koje pomažu deci kojoj je dijagnostikovan kancer od prodaje svog Renoa 4 GTL iz 1991. godine i predao ključeve učesniku u aukciji, koji je ponudio najviše novca.

– Danas je pao svetski rekord. Auto za dobar cilj postaće najskuplje prodati Reno 4 u istoriji. Najveća prodajna cena do sada je bila 50.600 evra. Danas je ta cifra dostigla 60.000 evra – napisao je Pahor na društvenim mrežama, pa nastavio:

– Danas je praznik kulture za sve nas. Čestitam. Za decu koja se bore protiv raka, a zbog vaše dobrote, praznik nade. Hvala vam. Mali heroji, samo napred. Čestitam ponuđaču i svima koji su se sa najboljim namerama uključeni u ovu divnu kampanju koja tek treba da kaže poslednju reč. Novac će u potpunosti otići bolesnoj deci.

Biznismen Aleksandar Fratar dao je najbolju ponudu na aukciji.

– Naša namera je bila da pomognemo ovim borcima (deci) – rekao je Fratar.

Pahor, koji je u mladosti bio maneken, obavljao je funkciju predsednika Slovenije u dva mandata.

On je prošle godine završio svoj drugi petogodišnji mandat, a nasledila ga je Nataša Pirc Musar, prva predsednica Slovenije.

– Znao sam (od početka) da ovo neće biti aukcija za ljude koji vole samo dobre automobile, već za ljude koji imaju velika srca – rekao je Pahor komentarišući novog vlasnika svog automobila.

Izvor: Tanjug/Facebook

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...