Ansambl „Stanislav Binički“ na Svetosavskom balu u Beču

od strane | 11/02/2023 | Događaji, Kulturno umetnička društva, Vesti iz dijaspore

(Foto: Tanjug)

  Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ učestvovao je na 24. Svetosavskom balu koji je organizovalo Udruženje „Srpski centar” u dvorani Hofburg u Beču.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, bogat program ovogodišnje manifestacije, kojoj je juče prisustvovalo više od 1.500 zvanica, odražavao je tipičnu balsku atmosferu, a tradicionalne srpske balske i popularne kompozicije razgalile su brojnu publiku.

Osim Ansambla „Stanislav Binički“, na sceni su se pojavili Dankina brojanica, A hor iz Beča, Bojana Stamenov, Boris Režak, Ljubica Vraneš, Dragoljub Bajić i mnogi drugi.

Na plesnom podijumu smenjivala su se kulturno-umetnička društva iz Srbije, ali i Srba u Austriji, kao i Balet Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dvorana Hofburg je već skoro dva veka domaćin balova sa dugom tradicijom, a ovogodišnji „Savabal“ se prvi put upisao u velike balove koji se organizuju u Hofburgu.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...