Ambasada u Berlinu: Koncertom srpskog violiniste obeležen Dan državnosti Srbije

od strane | 09/03/2023 | Vesti iz dijaspore, Zabava

(Foto: Twitter)

  Ambasada Srbije u Nemačkoj je, uz spektakularan koncert našeg čuvenog violiniste Nemanje Radulovića u Berlinskoj filharmoniji, obeležila Dan državnosti Srbije.

Ovom svečanošću takođe je obeleženo i 140 godina od potpisivanja Trgovinske i Konzularne konvencije.

Uz zvanice iz Službe kancelara, Ministarstva inostranih poslova, Ministarstva privrede, Privredne komore, kao i političkih, privrednih, medijskih i kulturnih krugova Nemačke i zvanica iz diplomatskog kora, proslavljen je naš nacionalni praznik i veliki jubilej u bilateralnim odnosima Srbije i Nemačke.

Pre koncerta, ambasada Srbije je upriličila prijem u prostorijama Berlinske filharmonije, a gosti su imali prilike da uživaju u glamuroznom izvođenju našeg proslavljenog violiniste Nemanje Radulovića.

Izvor: MSP

Preporučene vesti:

U Pragu počinje sa radom dopunska škola na srpskom jeziku

(Foto: MSP)  U Ambasadi Republike Srbije u Pragu, potpisivanjem i uručenjem rešenja o angažovanju honorarnog nastavnika Mirjane Jovanović počeo je zvanično rad dopunske srpske škole. Na inicijativu Ambasade Srbije u Pragu, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova...

Više...

U Temišvaru organizovana promocija srpskih proizvoda

(Foto: MSP)  U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rumuniji i rumunskog distributera „Inter Conecter“, u Temišvaru je organizovana promocija srpskih proizvoda, koji do sada nisu bili zastupljeni na rumunskom tržištu. Shodno kontinuiranom zalaganju Ambasade na...

Više...