Zatvara se Mekdonalds restoran u Kanadi posle 800 prijava policiji

od strane | 21/01/2023 | Severna Amerika, Svet

(Foto: Freepik)

  Mekdonalds je odlučio da zatvori restoran u Otavi u Kanadi nakon 38 godina rada. Razlog zatvaranja su, objašnjavaju, kriminalne aktivnosti i neredi.

Ovaj objekt je, naime, zvanično proglašen najgorim Mekdonaldsom na svetu zbog stalnih skandala poput intimnih odnosa u toaletima, trgovine drogom i tučom među kupcima.

Za haos u restoranu delimično je zaslužena i lokacija. Smešten je u centru turističkog okruga, gde se nalaze brojni barovi. Ljudi su tu često svraćali pijani nakon noćnih izlazaka.

Prvi put se našao na lošem glasu 2013. nakon što je objavljen video-snimak na kom se vidi kako muškarac tokom tuče izvlači mladunče rakuna iz džempera.

Nakon više od 800 prijava restorana, bivši načelik policijske stanice Otave, 2019. je poslao pismo predsedniku i izvršnom direktoru kanadskog Mekdonaldsa u kojem je napisao da je zabrinut. Lanac brze hrane je tada odlučio da skrati radno vreme do 22 sata.

Ipak, policija je 2022. ponovo primila 150 poziva vezanih za restoran. Ove nedelje je vlasnik zgrade u kojoj se nalazi Mek rekao za CTV News Ottawa da je kompanija odlučila da neće da obnovi ugovor o zakupu nekretnine i da će zatvoriti svoja vrata u aprilu 2023.

Izvor: Index

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...