Turistički obilazak Titanika kreće u maju, cena 260.000 evra po osobi

od strane | 05/03/2023 | SAD, Svet

(Foto: Freepik)

  Titanik je postao izuzetno atraktivan turistički sadržaj, koji će javnost konačno moći i da obiđe! Cena jednog odlaska iznosi oko 260.000 evra po osobi, a prva civilna misija obilaska je zakazana za maj ove godine.

Kompanija Oušn Gejt (Ocean Gate) bavi se istraživanjem morskih dubina. Njihova misija je slična misijama Ilona Maska ili Ričarda Brensona, s osnovnom razlikom da oni ne promovišu svemirske ekspedicije, već putovanja na dno mora i okeana, naravno, onima koji to mogu da priušte.

Njihova baza se nalazi na oko 600 kilometara od obale Njufaundlenda, na mestu gde je i potonuo Titanik. Olupina broda se nalazi na 3.800 metara dubine, što u velikoj meri otežava istraživanje, jer su neophodne posebne podmornice.

Kompanija je za tu priliku dizajnirala novu vrstu podmornice napravljenu od lakih i čvrstih materijala koja bi mogla posadu od pet članova da odvede na samu olupinu.

Nova misija pod imenom „Mission specialists“ namenjena je, pre svega, naučnicima i istraživačima, ali takođe i avanturistima koji žele da posete potonuli brod i iskuse kako izgleda boravak na velikim dubinama.

Najveći problem oko turističke posete najluksuznijeg broda je cena, i za sada jedino oni sa dubljim džepom mogu sebi da obezbede to jedinstveno iskustvo.

Iz kompanije Oušn Gejt kažu da će doći vreme kada će ljudi ići redovno u svemir po nižoj ceni i da će se ista stvar dogoditi sa odlaskom u dubine mora.

Izvor: TU magazin

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...