Teksas odobrio lov na divlje svinje – iz helikoptera za 3.000 dolara

od strane | 12/02/2023 | SAD, Svet

(Foto: Freepik)

  Kompanija Helibejkon u teksaškom gradu Brajanu nudi zainteresovanim lovcima da po ceni od 3.000 dolara provedu dva sata u helikopteru i ubijaju divlje svinje.

One su se, kažu, preterano namnožile, a zainteresovanima je omogućeno da divlje svinje lišavaju života iz svih mogućih vatrenih oružja.

Jedan od lovaca, student Mičel Birket, smatra da je ovo pravi način da se „kombinuje korisno i zabavno“.

Divlje svinje su u SAD dovezene pre nekoliko stotina godina i spadaju među invazivne vrste koje mogu da načine veliku štetu zemljoradnicima, a osim toga uništavaju biljke i kopaju zemlju.

Životinje koje mogu da imaju i preko 180 kilograma u Teksasu nemaju prirodne neprijatelje osim puma i aligatora, a njih jednostavno nema dovoljno da bi regulisali populaciju divljih svinja.

Prema proceni Teksaškog odeljenja za parkove i faunu, u SAD je u 2016. bilo oko 6,9 miliona divljih svinja, a od toga je 2,6 miliona primeraka ovih životinja živelo samo u Teksasu.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...