Tajvanska kompanija nagradila radnike rekordnim bonusima

od strane | 12/01/2023 | Azija, Svet

(Foto: Freepik)

  Nije neuobičajeno da kompanije nagrađuju radnike s pola ili čak celom dodatnom platom na kraju godine. Međutim, tajvanska prevoznička kompanija “Evergreen Marine Corp” svojim zaposlenima daje bonuse u iznosu od čak 52 mesečne plate prosečno, što je nešto više od četiri godine rada u kompaniji. Neki zaposleni primili su isplate veće od 65.000 dolara.

Kako piše Blumberg, koliki će bonus biti zavisi od toga na kojoj je poziciji i koji posao radnik obavlja. Najveći bonusi su za osobe koje imaju ugovore na Tajvanu, kaže anoniman izvor.

Od čega zavisi koliki će biti godišnji bonusi navodi se u u saopštenju kompanije Evergreen Marine.

– Godišnji bonusi su se uvek temeljili na rezultatima kompanije tokom poslovne godine, ali i na individualnom uspehu zaposlenog – piše u saopštenju.

Usled procvata brodarstva u poslednje dve godine kroz čitavu industriju, kompanija se odlučila na ovaj velikodušni korak.
Takav rast podstakla je pandemija koronavirusa, zbog koje je naglo porasla potražnja za robom široke potrošnje, baš kao što je poskupeo i prevoz.

Očekuje se da su prihodi kompanije tokom prošle godine porasli na rekordnih 634,6 milijardi novotajvanskih dolara, odnosno na 19,42 milijardi evra. To je trostruko više u poređenju s prihodima u 2020.

Blumberg podseća da je Evergreen Marine početkom 2021. privukao pažnju medija, doduše iz pogrešnih razloga, kada je njihov brod zapeo u Sueckom kanalu, uzburkavši lance snabdevanja.

Ipak, nisu svi zaposleni Evergreen Marine bili te sreće da dobiju bonuse i žalili su se na nepravedno postupanje pomenute kompanije, nakon što su dobili bonuse između pet i osam svojih mesečnih plata.

Međutim, Blumberg navodi da je ovakva isplata bonusa najveća koja se može očekivati u budućnosti. Deonice Evergreen Marine pale su 54 odsto prošle godine nakon neverovatnog rasta od 250 odsto pre dve godine.

Izvor: Telegram.hr

tagovi: bonus | plata | radnici | tajvan

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...