Startapovi iz Srbije na investicionom skupu u Abu Dabiju od 8. do 10. maja

od strane | 06/02/2023 | Azija, Svet

(Foto: Freepik)

  Kompanije iz Srbije koje žele da pokrenu svoj sopstveni biznis i ove godine imaju priliku da se predstave globalnoj publici i investitorima na međunarodnom investicionom skupu i startap takmičenju “AIM 2023” u UAE, od 8. do 10. maja u Abu Dabiju.

Svi zainteresovani mogu da se prijave do 20. februara na linku dostupnom na sajtu NTP Beograd.

Učešće startapa će omogućiti Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd) u saradnji sa Annual Investment Meeting (AIM), vodećom investicionom platformom na Bliskom Istoku, koja će i ove godine u UAE okupiti vodeće svetske predstavnike kapitala, investitore i preduzetnike.

Ove godine održava se 12. izdanje AIM takmičenja, a samo prošle godine okupilo je predstavnike iz 174 zemlje, više od 400 izlagača i skoro 12.000 posetilaca. Među posetiocima bilo je i onih kojima je bilo omogućeno izlaganje, kao i pet predstavnika našeg startap ekosistema koji su izazvali veliko interesovanje publike i investitora, navedeno je u saopštenju.

Na ovom prestižnom skupu biće odabrano do tri startapa iz Srbije, a lokalnom pobedniku biće obezbeđen direktan plasman u globalno finale “AIM Startup 2023” takmičenja. Preostala dva startapa učestvovaće u pič (pitch) takmičenju, te će se tako boriti da se kvalifikuju u veliko finale.

Ovo je odlična prilika da kompanije koje žele da pokrenu svoj biznis uvećaju globalnu vidljivost, uspostave nove poslovne kontakte, pristupe novim izvorima kapitala i samim tim otvore vrata novim tržištima.

Pravo učešća na lokalnom takmičenju imaju startap kompanije sa do 50 zaposlenih, koje su u većinskom srpskom vlasništvu, a koje su u dosadašnjem razvoju prikupile finansiranje od najmanje 50.000 evra i nisu starije od deset godina.

Kriterijumi po kojima će se oni ocenjivati su iskustvo i ekspertiza tima, tržište i biznis model, dosadašnji razultati i planovi, pič dek (pitch deck) i značaj učešća na AIM događaju za dalji razvoj startapa.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...