Srpski privrednici od 20. februara na međunarodnom sajmu prehrambene industrije

od strane | 17/02/2023 | Azija, Svet

(Foto: Razvojna agencija Srbije)

  Srpski privrednici nastupiće na međunarodnom sajmu prehrambene industrije „Gulfood“ 2023, koji se u Dubaiju održava od 20. do 24. februara, a njihov nastup na nacionalnom štandu organizuju Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS).

Iz PKS navode da će naše kompanije svoje proizvodne programe predstaviti u jednoj od glavnih hala Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls.

Ističu da nastup na ovom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Gulfood je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u UAE i regionu Golfa, u okviru koje se organizuju susreti proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca.

Sajam se prostire na 100.000 metara kvadratnih, a godišnje ga poseti preko 70.000 posetilaca iz oko 160 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...