Saradnja s Azerbejdžanom u oblastima socijalne zaštite i podrške porodici

od strane | 16/02/2023 | Azija, Svet

(Foto: Tanjug)

  Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Darija Kisić razgovarala je sa ministrom rada i socijalne zaštite stanovništva Azerbejdžana Sahilom Babajevim o unapređenju saradnje i realizaciji zajedničkih projekata u narednom periodu.

Kisić je ministru Babajevu čestitala na velikom priznanju koje mu je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dodelio povodom Dana državnosti Srbije – ordenu Srpske zastave prvog stepena.

Ona je iskazala zahvalnost na dosadašnjoj podršci Srbiji u oblasti socijalne zaštite i socijalne sigurnosti, pri čemu je izrazila uverenje da će u narednom periodu biti realizovano još zajedničkih projekata, naročito u oblasti podrške porodici.

Ministarka je istakla i da je Azerbejdžan veliki prijatelj Srbije, dodavši da se nada da će dve zemlje i u budućnosti jačati prijateljstvo i saradnju u svim oblastima.

Sagovornici su ocenili da postoji prostor za još bolju saradnju, ne samo sa Ministarstvom rada i socijalne zaštite stanovništva, već i sa Državnim komitetom za zaštitu porodice, žena i dece, koji je centralni organ u Azerbejdžanu koji sprovodi i uređuje politiku o ovim pitanjima.

Jedan od prvih koraka u narednom periodu biće, kako su naglasili, i memorandumi o saradnji ovih institucija sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju Srbije.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...