SAD izdvajaju 1,4 milijarde dolara za unapređenje železnice

od strane | 28/09/2023 | SAD, Svet

(Foto: Tanjug)

  Američko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da će izdvojiti više od 1,4 milijarde dolara za projekte koji poboljšavaju bezbednost železnice i povećavaju njen kapacitet.

– Ovi projekti će učiniti američku železnicu bezbednijom, pouzdanijom i otpornijom, pružajući opipljive koristi desetinama zajednica u kojima se nalaze železnice. Ujedno će ojačati lanac snabdevanja za celu zemlju – naveo je resorni ministar Pit Butidžidž u svom saopštenju, prenosi Glas Amerike.

Projekti obuhvataju nadogradnju koloseka i popravke mostova, poboljšanje povezanosti između železnica i pravljenja ruta manje osetljivih na ekstremne vremenske uslove.

Među projektima je onaj vredan 178,4 miliona dolara za obnavljanje putničkih linija u delovima Alabame, Luizijane i Misisipija duž Meksičkog zaliva, prvi put od uragana Katrina 2005. godine.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamari Vučić uručena „Better World Best Commitment Award“

(Foto: Tanjug/Marko Đoković)Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić prisustvovala je u Kairu gala večeri u organizaciji "Hope Giver Campaign", u okviru koje joj je uručena nagrada "Better World Best Commitment Award"(Nagrada za najveću posvećenost boljem svetu), za...

Više...