Ovi gradovi u SAD nude najveće prosečne plate

od strane | 31/01/2023 | SAD, Svet

(Foto: Freepik)

  Ako želite da promenite mesto stanovanja, a volite sjaj američkih gradova koji pružaju mnogo mogućnosti, možda je vreme za selidbu, pa je prava prilika da se upoznate sa tim gde se u SAD može zaraditi najviše novca.

Možda nećete biti iznenađeni podacima da su neki od tih gradova čvorišta odličnih zarada, poput Bostona i San Franciska, ali postoji i mnogo manjih gradova i regiona koji nude zavidnu sumu, možda baš za posao koji vi radite.

Veoma je važno napomenuti da su neki od gradova sa najvišim prosečnim platama u SAD ujedno i gradovi u kojima su najskuplji uslovi za život. To znači da, iako je vaša plata možda veća nego nekoga za istu poziciju u drugom mestu, možda ćete imati i veće troškove života, što bi moglo u potpunosti da potire razliku u platama.

Na primer, San Hoze, San Francisko i Njujork mogu da nude veće zarade od drugih država, ali spadaju i u mesta najskuplja za život.

Još jedan aspekt koji treba razmotriti je u kojoj vrsti industrije trenutno radite ili planirate da se prebacite.

Prema podacima američkog Biroa za statistiku rada, najplaćeniji poslovi u državi su u oblasti medicine, uključujući anesteziologe, medicinske sestre, ortodonte i psihijatre, ili neke oblasti inženjeringa, gde pripadaju inženjeri leta, menadžeri računarskih sistema i sl.

Izdvajamo deset gradova sa najvišim prosečnim godišnjim zaradama u SAD izraženim u američkim dolarima.

1. San Francisko (96.500)
2. San Hoze (93.000)
3. Boston (91.000)
4. Vašington (85.500)
5. Sijetl (84.500)
6. Njujork (84.000)
7. Ostin (81.500)
8. Los Anđeles (80.000)
9- Denver (80.000)
10. Hjuston (78.000)

Izvor: Chicago glasnik

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...