Mercedes sa 4.000 dolara podstiče kupovinu električnih modela

od strane | 28/02/2023 | SAD, Svet

(Foto: Wikipedia)

  Kompanija Mercedes-Benz daje vlasnicima električnih automobila u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) dobar razlog da zamene svoja vozila za jedan od njihovih EQ modela.

Drugim rečima, ova kompanija daje vlasnicima drugih električnih automobila čak 4.000 dolara podsticaja za kupovinu nekih od njegovih najnovijih električnih modela.

Najveći popusti su na EQS limuzinu i terence od 2.500 dolara. Nova EQE limuzina ima popust od 1.000 dolara, dok EQB terenac ima 500 dolara podsticaja.

Takođe, do 1. maja Mercedes ima EQ Conquest program vredan 1.500 dolara za ta ista vozila.

Da bi se kvalifikovali za taj popust, neophodno je dostaviti dokaz o posedovanju električnog ili hibridnog električnog vozila.

U pravim okolnostima tako se može dobiti čak 4.000 dolara potencijalne uštede ako se kupuje Mercedes u SAD.

U proteklih nekoliko nedelja u ovoj državi se beleže velike promene u cenama električnih vozila.

Prošlog meseca kompanija Tesla je snizila cene 20 odsto na većini modela.

Razlog tome je novi Zakon o smanjenju inflacije, prema kojem automobilske kompanije mogu zaobići stroge severnoameričke propise za električna vozila kako bi zatražile poreski kredit od 7.500 dolara na automobile.

Iako su neki proizvođači, kao što je Ford, odlučile da ne prenesu taj Vladin podsticaj na kupce, drugi su uveliko smanjili cene.

Među prvima to su učinili Volkswagen, Audi, a zatim i Volvo. Čak je i njihov potpuno električni brend Polestar snizio lizing za više od 150 dolara mesečno na isti način.

Izvor: Mina

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...