Katarski sultan želi da ulaže u Srbiju

od strane | 12/01/2023 | Azija, Svet

(Foto: Privredna komora Srbije)

  Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež razgovarao je u Dohi sa zamenikom Fonda za razvoj Katara Sultanom Al Alserijem o mogućnostima investicija Katara u Srbiju.

Čadež je domaćinu predstavio brojne prednosti srpske privrede, prvenstveno kada je reč o ulaganjima u IT industriju i komunikacije, ali i u poljoprivredu i proizvodnju hrane.

– Katarsko tržište pruža šansu i za privredu Srbije. Postoje velike mogućnosti za plasman smrznutog voća i bobičastih proizvoda iz Srbije. Ali naša privreda je zainteresovana ne samo za trgovinu sa Katarom već i za investicije iz ove zalivske zemlje, što će i biti teme Poslovnog saveta Srbije i Katara koji će se formirati početkom sledeće godine – rekao je prvi čovek PKS.

Sultan Al Alseri je naglasio da je Katar zainteresovan za ulaganja i saradnju sa Srbijom, a posebnu pažnju čelnika Fonda za razvoj Katara privukao je projekat inovativnih zdravstvenih usluga. Al Alseri je prihvatio poziv predsednika PKS da poseti Srbiju.

Fond za razvoj Katara osnovan je 2002. i za glavni cilj ima postizanje inkluzivnog i održivog razvoja, rešavanjem prioritetnih pitanja obrazovanja, zdravstva i ekonomskog osnaživanja.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...