Katarski sultan želi da ulaže u Srbiju

od strane | 12/01/2023 | Azija, Svet

(Foto: Privredna komora Srbije)

  Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež razgovarao je u Dohi sa zamenikom Fonda za razvoj Katara Sultanom Al Alserijem o mogućnostima investicija Katara u Srbiju.

Čadež je domaćinu predstavio brojne prednosti srpske privrede, prvenstveno kada je reč o ulaganjima u IT industriju i komunikacije, ali i u poljoprivredu i proizvodnju hrane.

– Katarsko tržište pruža šansu i za privredu Srbije. Postoje velike mogućnosti za plasman smrznutog voća i bobičastih proizvoda iz Srbije. Ali naša privreda je zainteresovana ne samo za trgovinu sa Katarom već i za investicije iz ove zalivske zemlje, što će i biti teme Poslovnog saveta Srbije i Katara koji će se formirati početkom sledeće godine – rekao je prvi čovek PKS.

Sultan Al Alseri je naglasio da je Katar zainteresovan za ulaganja i saradnju sa Srbijom, a posebnu pažnju čelnika Fonda za razvoj Katara privukao je projekat inovativnih zdravstvenih usluga. Al Alseri je prihvatio poziv predsednika PKS da poseti Srbiju.

Fond za razvoj Katara osnovan je 2002. i za glavni cilj ima postizanje inkluzivnog i održivog razvoja, rešavanjem prioritetnih pitanja obrazovanja, zdravstva i ekonomskog osnaživanja.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamari Vučić uručena „Better World Best Commitment Award“

(Foto: Tanjug/Marko Đoković)Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić prisustvovala je u Kairu gala večeri u organizaciji "Hope Giver Campaign", u okviru koje joj je uručena nagrada "Better World Best Commitment Award"(Nagrada za najveću posvećenost boljem svetu), za...

Više...