Maču Pikču zatvoren za turiste na neodređeno zbog protesta

od strane | 22/01/2023 | Južna Amerika, Svet

(Foto: Freepik)

  Čuveni turistički lokalitet Maču Pikču u Peruu zatvoren je na neodređeno vreme zbog protesta u toj zemlji.Bi-Bi-Si navodi da je više stotina ljudi, uglavnom stranih turista, zaglavljeno u podnožju lokaliteta, jer su demonstranti oštetili kolosek kojim voz saobraća do lokaliteta.

Maču Pikču je tvrđava Inka iz 15. veka u planinama Anda koja je 2007. godine proglašena jednim od novih sedam svetskih čuda, a procenjuje se da je godišnje poseti oko milion turista.

Ministarstvo kulture Perua saopštilo je da će oni koji su već kupili karte moći da ih koriste mesec dana nakon što se demonstracije okončaju, ili će im novac biti vraćen.

Protesti u Peruu nastavljeni su nakon što je vlada ove nedelje produžila vanredno stanje u šest regiona, ograničavajući i neka građanska prava.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamari Vučić uručena „Better World Best Commitment Award“

(Foto: Tanjug/Marko Đoković)Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić prisustvovala je u Kairu gala večeri u organizaciji "Hope Giver Campaign", u okviru koje joj je uručena nagrada "Better World Best Commitment Award"(Nagrada za najveću posvećenost boljem svetu), za...

Više...