Karneval u Riju vraća se u punom sjaju, očekuje se zarada od milijardu dolara

od strane | 11/02/2023 | Južna Amerika, Svet

(Foto: Insider)

  Čuveni karneval u Rio de Žaneiru ove godine biće ponovo održan, a očekuje se da će doneti gotovo milijardu dolara zarade, što bi bio rekord svih vremena.

Nakon pandemije i ograničenja iz prethodnih godina, ulice drugog po veličini brazilskog grada ponovo će biti mesto uličnih zabava, dok će tradicionalne škole sambe prodefilovati kroz gradski „sambadrom“, preneo je Rojters.

Roni Agujar, predsednik kompanije “Riotur” koja organizuje karneval, kaže da je spreman da dočeka sve posetioce.

– Sasvim smo spremni da dočekamo sve koji dolaze iz celog sveta, a verujemo da će privreda generisati blizu rekordnih milijardu dolara samo tokom karnevala – rekao je prvi čovek kompanije.

Agujar je dodao i da se očekuje najmanje 80.000 turista iz inostranstva, što bi bilo oko 25.000 više nego u poslednjoj godini pre pandemije.

Najavljuje se da će više od 150 karnevalskih uličnih grupa („blokova“) ovladati ulicama Rio de Žaneira od 18. do 21. februara, ali će proslave potrajati tokom celog meseca.

S obzirom na to da je najgori deo pandemije završen, predviđa se da će godišnja proslava oboriti rekorde u sektoru turizma i usluga, što bi moglo da nadomesti deo gubitaka iz prethodnog perioda.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamari Vučić uručena „Better World Best Commitment Award“

(Foto: Tanjug/Marko Đoković)Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić prisustvovala je u Kairu gala večeri u organizaciji "Hope Giver Campaign", u okviru koje joj je uručena nagrada "Better World Best Commitment Award"(Nagrada za najveću posvećenost boljem svetu), za...

Više...