Još jedan tehnološki gigant otpušta 2.000 radnika

od strane | 03/02/2023 | SAD, Svet

(Foto: Freepik)

  Već 68.000 tehnoloških radnika u svetu ostalo je bez posla ove godine, a “PejPal” je samo jedan od tehnoloških giganta koji su smanjili broj radnih mesta.

Ova kompanija, naime, planira da otpusti oko 2.000 zaposlenih, najavio je njen izvršni direktor Den Šulman.

Otpuštanjem u jednoj od najpopularnijih svetskih kompanija za elektronski transfer novca biće pogođeno sedam odsto globalne radne snage te firme.

Konkretna smanjenja radnih mesta će biti objavljena u „narednim nedeljama“, a Šulman je u poruci zaposlenima rekao da će oni koji budu otpušteni dobiti „velikodušne pakete“.

Izvršni direktor ističe zbog čega mora da dođe do ovih promena.

– Moramo da nastavimo da se menjamo, u skladu sa tim kako se naš svet, klijenti i konkurenti razvijaju – objašnjava Šulman.

Iz ove firme ističu da su bili prinuđeni da donesu ovakvu odluku, jer se suočavaju sa „izazovnim makro-ekonomskim okruženjem“.

Podsećamo, mediji danima unazad pišu o kolapsu u tehnološkim kompanijama, koje otpuštaju desetine hiljada radnika i to samo u poslednjih mesec dana.

Takođe je kompanija za poslovni softver “WorkDay“ objavila planove da će smanjiti broj zaposlenih za 525, što je tri odsto od ukupnog broja, a ove godine masovna otpuštanja su najavili i “Alfabet” (Gugl), “Amazon” i “Majkrosoft”.

Izvor: Nova ekonomija

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...