Još jedan tehnološki gigant otpušta 2.000 radnika

od strane | 03/02/2023 | SAD, Svet

(Foto: Freepik)

  Već 68.000 tehnoloških radnika u svetu ostalo je bez posla ove godine, a “PejPal” je samo jedan od tehnoloških giganta koji su smanjili broj radnih mesta.

Ova kompanija, naime, planira da otpusti oko 2.000 zaposlenih, najavio je njen izvršni direktor Den Šulman.

Otpuštanjem u jednoj od najpopularnijih svetskih kompanija za elektronski transfer novca biće pogođeno sedam odsto globalne radne snage te firme.

Konkretna smanjenja radnih mesta će biti objavljena u „narednim nedeljama“, a Šulman je u poruci zaposlenima rekao da će oni koji budu otpušteni dobiti „velikodušne pakete“.

Izvršni direktor ističe zbog čega mora da dođe do ovih promena.

– Moramo da nastavimo da se menjamo, u skladu sa tim kako se naš svet, klijenti i konkurenti razvijaju – objašnjava Šulman.

Iz ove firme ističu da su bili prinuđeni da donesu ovakvu odluku, jer se suočavaju sa „izazovnim makro-ekonomskim okruženjem“.

Podsećamo, mediji danima unazad pišu o kolapsu u tehnološkim kompanijama, koje otpuštaju desetine hiljada radnika i to samo u poslednjih mesec dana.

Takođe je kompanija za poslovni softver “WorkDay“ objavila planove da će smanjiti broj zaposlenih za 525, što je tri odsto od ukupnog broja, a ove godine masovna otpuštanja su najavili i “Alfabet” (Gugl), “Amazon” i “Majkrosoft”.

Izvor: Nova ekonomija

Preporučene vesti:

Tamari Vučić uručena „Better World Best Commitment Award“

(Foto: Tanjug/Marko Đoković)Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić prisustvovala je u Kairu gala večeri u organizaciji "Hope Giver Campaign", u okviru koje joj je uručena nagrada "Better World Best Commitment Award"(Nagrada za najveću posvećenost boljem svetu), za...

Više...