Hong Kong deli 500.000 besplatnih avio karata zbog podsticanja turizma

od strane | 03/02/2023 | Kina, Svet

(Foto: Freepik)

  Vlada Hong Konga namerava da pokloni 500.000 besplatnih avio karata sa ciljem da oživi turizam i ponovo privuče posetioce u grad.

Na ovoj inicijativi pod nazivom „Zdravo, Hong Kong“ rađeno je više od dve godine.

Besplatne karte biće raspoređene među tri gradske avio-kompanije Katai Pacifik, HK ekpres i Hong Kong erlajnz, a 500.000 karata koštalo je grad ukupno oko 254,8 miliona dolara.

Putnici koji žele besplatno da putuju u Hong Kong mogu da posete uvodnu stranicu „Svet pobednika“ od 1. marta da unesu svoja imena u lutriju za dobijanje karata.

Kako je najavljeno, ulaznice će biti podeljene u tri talasa: od 1. marta ljudima širom jugoistočne Azije, od 1. aprila kontinentalnoj Kini i od 1. maja stanovnicima ostalih delova sveta, a lokalni stanovnici takođe mogu da učestvuju u akciji.

Hong Kong je počeo da otkazuje javne događaje u januaru 2020. kada su prijavljeni prvi slučajevi obolelih sa simptomima sličnim infekciji koja je prvo otkrivena u Vuhanu u Kini.

Putovanja u kineski grad i iz njega tokom pandemije bila su skupa, a na snazi je bio strogi karantin, koji je maksimalno trajao 21 dan, kao i zahtevi za višestrukim PCR testovima za putnike.

Pre koronavirusa, ovu zemlju je godišnje prosečno posećivalo 56 miliona turista, a 2022. taj broj je opao na oko 100.000.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...