Guglova kompanija gasi 12.000 radnih mesta

od strane | 21/01/2023 | SAD, Svet

(Foto: Freepik)

  Kompanija Alfabet, inače matična kuća Gugla, ugasiće 12.000 radnih mesta, što je oko šest odsto ukupno zaposlenih i odnosi se na njene filijale širom sveta.

Izvršni direktor Gugla i Alfabeta Sundar Pičai naveo je u internom imejlu da je preuzeo punu odgovornost za rezove.

On je zahvalio osoblju što je naporno radilo na svojim pozicijama, dodajući da je njihov doprinos bio neprocenjiv.

– Iako ova tranzicija neće biti laka, pa ćemo podržati zaposlene dok traže svoju sledeću priliku – napisao je direktor Pičai.

Najavio je otpremnine za zaposlene u SAD, koji će dobiti platu za najmanje 16 nedelja, kao i bonus za 2022. godinu, plaćeni odmor i šest meseci zdravstvenog osiguranja.

Prema nedavnim podacima, Gugl ima više od 5.500 zaposlenih u Velikoj Britaniji, ali još nije jasno koliko će na njih uticati rezovi.

Volstrit je pozdravio smanjenje, pa su akcije Alfabeta porasle za 3,5 procenta u elektronskom trgovanju pre otvaranja berze.

Ovo se događa nekoliko dana nakon što je Majkrosoft saopštio da će biti izgubljeno 10.000 pozicija i nedeljama nakon što je Amazon najavio otpuštanje 18.000 radnih mesta.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...