„Etiopijan erlajns“ povezuje region s Afrikom

od strane | 13/02/2023 | Afrika, Svet

(Foto: Wikipedia)

  Avio-kompanija Etiopijan erlajns (Ethiopian Airlines) planira da proširi svoje operacije u jugoistočnoj Europi sa balkanskim tržištima na svom radaru.

Regionalni menadžer Etiopijan erlajnsa za Austriju i Istočnu Evropu Saba Kasaje, na konferenciji New Air Gateway u Ljubljani, istakla je da ova avio-kompanija planira da se širi u pogledu novih destinacija.

– Trenutno koristimo Beč, Atinu, Istanbul i Cirih za pokrivanje ovih tržišta. Imamo veliku viziju, posebno za naše širenje u Evropi i jugoistočnoj Evropi. Što se tiče destinacije, moraćemo da vidimo, ali imamo popis zemalja koje planiramo da proučimo i otvorimo u regiji – rekla je Kasaje.

Ona je dodala da žele da povežu Afriku sa svetom i prošire se izvan kontinenta.

– Trenutno je naše širenje usmereno na Evropu i Ameriku, kao i unutar Afrike, posebno u većim zemljama. Naša strategija je širenje širom sveta – objasnila je menadžerka.

U svom planu Vision 2035 Etiopijan erlajns ima cilj da gotovo udvostruči broj odredišta na 207 i svoju flotu na 271.

Članica Star Alliance ne posluje na tržištima bivše Jugoslavije, ali ima generalnog prodajnog agenta za regiju. „TAL Aviation“ pokriva BiH, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Srbiju i Sloveniju za Etiopijan erlajns, sa svojom regionalnom kancelarijom u Beogradu.

– Etiopijan erlajns je dobro poznat da koristi neke evropske gradove kao usputne stanice za prava pete slobode prema SAD-u zbog udaljenosti. Dakle, ako bi oni uzeli u obzir Beograd, mi bismo bili vrlo otvoreni za saradnju – izjavio je izvršni direktor „Er Srbija“ Jirži Marek.

Potražnja sa tržišta bivše Jugoslavije prema Africi uglavnom je ograničena na regiju Magreba i Egipat.

Izvor: eKapija

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...