“Er Srbija” u maju leti za Čikago, a do Njujorka od juna svakog dana

od strane | 04/03/2023 | SAD, Svet

(Foto: Freepik)

  Kompanija “Er Srbija” saopštila je da će od 17. maja uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga, a da će od 18. juna do početka septembra leteti do Njujorka sedam puta nedeljno, odnosno svakog dana.

U saopštenju nacionalne avio-kompanije piše da će se do 11. juna do Međunarodnog aerodroma O’Her (ORD) u Čikagu letovi obavljati dva puta nedeljno i to sredom i subotom, dok će od 12. juna saobraćati tri puta nedeljno ponedeljkom, sredom i subotom.

Zahvaljujući partnerstvu “Er Srbije” sa kompanijom “Ameriken erlajns” omogućena su i jednostavnija putovanja iz Beograda, preko Njujorka i Čikaga, do istočne i zapadne američke obale, čime nacionalna avio-kompanija putnicima pruža još bolju povezanost Srbije, regiona i Evrope sa različitim destinacijama širom SAD.

Povećanjem broja letova između Beograda i Njujorka, kao i uvođenjem letova do Čikaga, nacionalni avio-prevoznik će tokom predstojeće letnje sezone nuditi do deset nedeljnih letova između srpske prestonice i Severne Amerike.

Iz kompanije navode da je u periodu od 2016. pa do danas, između Beograda i Njujorka “Er Srbijom” letelo više od 460.000 putnika, a kako kažu, to je i jedna od najtraženijih destinacija u mreži nacionalnog avio-prevoznika.

Tokom zimske sezone, ovaj prevoznik je između Beograda i Njujorka leteo tri puta nedeljno, utorkom, četvrtkom i nedeljom, podseća se u saopštenju.

Regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković istakao je koliko je dugo ova kompanija letela do Njujorka i do kakvih izmena je došlo u međuvremenu.

– Er Srbija do Njujorka leti već sedam godina. Za to vreme broj nedeljnih letova se menjao, ali nikada nije prešao šest. U međuvremenu smo preduzeli niz aktivnosti, od osnaživanja flote do proširenja tima kabinske posade i zahvaljujući tome sada sa zadovoljstvom možemo da najavimo da ćemo tokom leta do Njujorka leteti svakodnevno – naveo je Petković.

Prema navodima “Er Srbije”, do sada najveće povećanje u broju nedeljnih letova do Njujorka rezultat je nedavnog proširenja flote za dugolinijski saobraćaj.

Pored aviona tipa erbas A330-200 sa likom Nikole Tesle, nacionalna avio-kompanija od novembra prošle godine raspolaže isti tipom aviona sa likom Mihajla Pupina.

Iz “Er Srbije” ističu da se karte za ove letove mogu kupiti putem veb sajta, mobilne aplikacije, kao i u poslovnicama same kompanije, a kako su saopštili, prodaja je za sada premašila očekivanja s obzirom na to da je reč o potpuno novoj liniji.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...