“Er Srbija” i “Er Čajna” obnovile i proširile saradnju

od strane | 24/02/2023 | Kina, Svet

(Foto: Freepik)

  Nacionalne avio-kompanije Srbije i Kine obnovile su saradnju započetu 2015. u cilju omogućavanja jednostavnijih putovanja između dve zemlje.

Obnovljena je kod-šer saradnja te dve kompanije na letovima između Beograda i Pekinga, tako što je „Er Čajna” stavila svoj marketing kod na letove “Er Srbije” između Beograda i Beča, dok je srpska kompanija stavila svoj kod na letove kineske kompanije između Beča i Pekinga.

Pored toga, saradnja je proširena dodavanjem marketing koda “Er Čajne” na letove “Er Srbije” između Beograda i Tjenđina, koji su uspostavljeni u decembru prošle godine.

Kako je navedeno u saopštenju “Er Srbije”, kada je reč o drugim gradovima u Kini, putnici će od sada moći da kombinuju letove srpske nacionalne avio-kompanije do Tjenđina, kao i letove “Er Čajne” od Tjenđina do Šangaja, Guangdžoua, Šenžena i Sijana, zahvaljujući interlajn ugovoru između dve nacionalne avio-kompanije.

Menadžer međukompanijskih poslova i alijansi “Er Srbije” Ivana Miklja Mučalov navela je da se srpska avio-kompanija nakon više od 20 godina ponovo vratila u Kinu, ističući značaj proširenja saradnje.

– Pokretanjem direktnih letova do Tjenđina, “Er Srbija” se nakon više od dve decenije ponovo vratila u Kinu. Svoje prisustvo na tom tržištu sada smo dodatno unapredili, obnavljanjem i proširenjem komercijalne saradnje sa “Er Čajnom”. Verujemo da će ova vest obradovati putnike koji imaju potrebu za letovima između Evrope i Dalekog Istoka, odnosno Beograda i Kine – rekla je Mučalov.

Srpska nacionalna avio-kompanija od 9. decembra prošle godine leti do Tjenđina, četvrtog najvećeg kineskog grada, a letovi između Beograda i Tjenđina obavljaju se avionima erbas A330 iz dugolinijske flote “Er Srbije”.

Prosečno trajanje leta je deset časova od Beograda do Tjenđina i 12 časova od Tjenđina do Beograda, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...