Poziv srpskim privrednicima da učestvuju na sajmu prehrane u Rijadu

od strane | 18/02/2023 | Azija, Svet

(Foto: Pixabay)

  Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu prehrambene industrije „The Saudi Food Show 2023“, koji će se održati u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, u periodu od 20. do 22. juna.

Srpski proizvođači prehrambenih proizvoda imaće priliku da po prvi put predstave svoje proizvodne programe u okviru nacionalnog štanda Srbije.

„The Saudi Food Show 2023“ predstavlja vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca, uvoznicima i distributerima, kao i novim trendovima u prehrambenoj industriji.

Sajam se prostire na 14.000 kvadrata, a planirano je učešće više od 500 izlagača. Očekuje se poseta oko 14.000 stručnih posetilaca.

Tržište Saudijske Arabije predstavlja jedno od najprivlačnijih tržišta na Bliskom istoku i šansu za srpske kompanije za obezbede izvoz poljoprivrednih proizvoda. Mogućnosti za intenzivniju ekonomsku saradnju su velike, naročito u sektorima kao što su poljoprivreda, energetika, IKT, turizam, investicije.

Poziv za učešće je otvoren do 1. marta 2023. godine.

Izvor: RAS

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...