Gašić sa ambasadorom Japana o unapređenju saradnje dve zemlje

od strane | 07/02/2023 | Azija, Svet

(Foto: Tanjug)

  Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumata razgovarali su o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, u oblasti unutrašnje kontrole policije, ali i o postupanju u vanrednim situacijama.

Gašić je zahvalio ambasadoru na dosadašnjim veoma značajnim donacijama koje doprinose adekvatnom reagovanju na vanredne situacije, a zahvalan je i na donacijama za graničnu policiju.

Izrazio je žaljenje zbog ubistva bivšeg premijera Japana Šinza Abea i to je bio prvi premijer ove zemlje koji je posle tri decenije, tačnije 2018. godine, posetio Srbiju.

Ambasador Japana je istakao da izuzetno ceni konstruktivan pristup predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pregovorima sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini i naglasio je da su odnosi između Srbije i Japana na istorijskom maksimumu.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamari Vučić uručena „Better World Best Commitment Award“

(Foto: Tanjug/Marko Đoković)Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić prisustvovala je u Kairu gala večeri u organizaciji "Hope Giver Campaign", u okviru koje joj je uručena nagrada "Better World Best Commitment Award"(Nagrada za najveću posvećenost boljem svetu), za...

Više...