„Er Srbija“ od 15. maja uvodi direktne letove do Kaira

od strane | 01/02/2023 | Afrika, Svet

(Foto: Freepik)

  Nacionalna avio-kompanija od 15. maja uspostavlja direktne letove između Beograda i Kaira.

Avioni će do egipatske prestonice leteti tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, srede i petka, dok će se letovi iz Kaira do Beograda realizovati utorkom, četvrtkom i subotom.

U saopštenju se navodi da će na ovoj ruti leteti avioni tipa erbas A319, a karte su već u prodaji po ceni od 183 evra po smeru u ekonomskoj klasi, sa uključenim svim pripadajućim taksama.

Direktor komercijale i stragegije “Er Srbije” Boško Rupić objasnio je zašto je Egipat privlačna destinacija za srpske turiste.

– Kultura i istorija Egipta privlače veliku pažnju turista širom sveta, a specifična klima učinila je zemlju faraona atraktivnom tokom čitave godine. Prateći potrebe putnika u Srbiji, ali i u širem regionu Balkana, odlučili smo da uvedemo redovnu direktnu liniju između Beograda i Kaira – istakao je Rupić.

On je pojasnio od kada je omogućeno leteti do egipatske prestonice.

– Letove do glavnog grada Egipta naša kompanija je obavljala od leta 2019. i drago nam je što ćemo sada biti u prilici da ponovo spojimo dve prijateljske zemlje – poručuje Rupić.

Uvođenjem direktnih letova do Kaira, putnicima koji lete iz tog grada preko Beograda dostupne su dobre avio-veze do Amsterdama, Berlina, Barija, Pariza, Diseldorfa, Rima, Londona, Ljubljane, Madrida, Milana, Praga, Tivta, Beča, Ciriha, Zagreba i mnogih drugih destinacija u mreži Er Srbije, navodi se u saopštenju srpskog avio-prevoznika.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Brnabić: Si Đinping nagovestio dolazak u Srbiju sledeće godine

(Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ)   Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je razgovor sa kineskim predsednikom protekao odlično i da je Si rekao da će pokušati da sledeće godine dođe u Srbiju. "To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše...

Više...

Peking objavio Inicijativu za digitalni i zeleni razvoj Srbije

(Foto: Tanjug)  U Pekingu je objavljena „Inicijativa za međunarodnu ekonomsku i trgovinsku saradnju na polju digitalne ekonomije i zelenog razvoja“, koja između ostalog treba da doprinese postizanju održivog razvoja privrede, društva i životne sredine u 34 zemlje...

Više...

Cena litijuma u Kini najniža u poslednje dve godine

(Foto: Freepik)  Prema podacima sa kineskih berzi, cena litijuma je pala na najniži nivo od septembra 2021. godine. Vrednost litijum-karbonata je pala ispod 165.000 kineskih juana, odnosno ispod 21.273,94 evra po toni. Cena litijum-karbonata je na mesečnom nivou...

Više...