Završen Sajam turizma u Beogradu, najuspešniji u poslednjih 10 godina

od strane | 27/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Na Beogradskom sajmu završen je 44. Međunarodni sajam turizma, a koordinator Dragan Zečević ocenio je da je to bio najuspešniji Sajam turizma u poslednjih 10 godina.

– Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je ovaj Sajam turizma protekao najbolje u poslednjih deset godina. Više od 40.000 posetilaca posetilo je ovu manifestaciju i, ono što je najvažnije, svi izlagači su zadovoljni – rekao je Zečević.

Ističe da je veoma bitno da je zemlja partner Sajma bila Kina, koja se, kako kaže, ne pojavljuje baš često na sajmovima turizma.

– Dva najznačajnija sajma na svetu, u Berlinu i Londonu, nisu imala tu čast kao mi ove godine da im Kina bude zemlja partner. Više od 30 najvećih kineskih agencija je došlo na sajam i prva dva dana sajma imali smo poslovne B2B kontakte sa našim agencijama i turističkim organizacijama i sklopljen je niz ugovora koji će doprineti tome da kineski turisti ponovo postanu najbrojniji u našoj zemlji – naveo je Zečević.

Da bi istakao koliko su kineski turisti značajni ne samo za našu zemlju već i za Evropu, Zečević je istakao da je pre pandemije koronavirusa 130 miliona kineskih turista došlo u Evropu.

On je posebno izdvojio prisustvo sedam afričkih država koji su došle prvi put na beogradski sajam.

– To je zaista bila atrakcija za posetioce, ali i za same turističke agencije, koje sada mogu da naprave neka nova, atraktivna putovanja u zemlje Afrike i da našim turistima ponude bolji vid odmora u inostranstvu – istakao je Zečević.

Dodao je da je 44. Međunarodni sajam turizma posetilo više od 10 ministara iz evropskih država i da su sklopljeni brojni međudržavni ugovori.

– Sve je proteklo bez problema, svi posetioci i izlagači bili su veoma zadovoljni i mislimo da će ekonomski efekti ovog Sajma turizma po našu državu biti veliki – poručio je Zečević.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...