Za sufinansiranje energetske sanacije kuća u Somboru izdvojeno 13 miliona dinara

od strane | 11/10/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Gradsko veće Sombora donelo je odluku o raspisivanju javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada.

Za ovu svrhu su grad Sombor i Ministarstvo rudarstva i energetike izdvojili ukupno 13 miliona dinara, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu. Mere energetske sanacije se sprovode u saradnji sa firmama koje se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

Krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva koja stanuju u porodičnim kućama i stanovima, a cilj mera sanacije jeste da se unapredi energetska efikasnost u stambenom sektoru i poveća korišćenje obnovljivih izvora energije.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...