Vuleta i Bibić bronzani na Evropskom prvenstvu u Istanbulu

od strane | 06/03/2023 | Sport, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Srpski atletičari Ivana Vuleta i Elzan Bibić osvojili su bronzane medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

Vuleta je do bronze stigla u svojoj disciplini skok u dalj, skočivši 6,91 metar – rezulatat koji je ostvarila u petoj seriji. Zlatna medalja pripala je Britanki Džasmin Sojers, koja je preskočila sedam metara. Srebro je osvojila Italijanka Larisa Japikino sa 6,97 metara.

Vuleta je u prvoj seriji ostvarila rezultat od 6,76 metara. Ona je u drugoj seriji imala skok od 6,79 metara, a u narednoj 6,66 metara. Srpska atletičarka je potom skočila 6,77, a u petoj seriji ostvarila je najduži skok od 6,91 metar. Vuleta je u poslednjoj seriji imala rezultat od 6,90 metara.

Bibić je u finalu trke na 3.000 metara ostvario rezultat od sedam minuta, 44 sekunde i tri stotinke. Zlato je pripalo Norvežaninu Jakobu Ingebrigstenu (7:40.32), dok je srebro osvojio Španac Adel Mehal (7:41.75).

Vuleta je posle uručivanja odličja izjavila da je dala sve od sebe da ostvari što bolji rezultat.

– Jednostavno ima dana kada vam nešto ide i dana kada ne ide sve po planu. Pokušala sam da uradim sve, bila sam spremna za taj skok, ali šta je tu je, nakon svega ne mogu da ne budem ponosna – poručila je Ivana.

Bibić je rekao da je srećan zbog osvojene bronzane medalje.

– Mogu da klažem da je u jednu ruku ovo iznenađenje, a u drugu i očekivano treće mesto, s obzirom na to da sam u finale ušao kao visokoplasirani trkač. Drago mi je da sam se uvrstio među najbolja tri trkača na ovom SP – naveo je Elzan.

Bibiću je ovo prva medalja na velikim takmičenjima.

– Medalja je pre svega za mene, a posle za moje ljude, za moj tim, celu Srbiju, Novi Pazar, ceo Pešter. Nadam se da će ovo biti samo početak kolekcije sa šampionata – poželeo je srpski atletičar.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...