Vučić: Za Srbiju ključno da poveća stopu privrednog rasta

od strane | 24/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Za Srbiju je ključno da poveća stopu privrednog rasta, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sednice Saveta za koordinaciju aktivnosti mera za rast bruto društvenog proizvoda.

– Zato je za mene sastanak sa članovima vlade i direktorima javnih preduzeća bio prilika da ih sve zamolim da ulože više energije, rada, truda i entuzijazma kako bi Srbija nastavila ubrzano da napreduje. Moramo da očuvamo ili podignemo nivo zaposlenosti, da snažimo industriju i građevinarstvo, da pravimo nove objekte u energetskoj infrastrukturi – naveo je Vučić na Instagramu.

Kako je dodao, potreban nam je težak i naporan rad – rad, rad i samo rad.

Predsednik je danas u Palati Srbija prisustvovao sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti mera za rast Bruto društvenog proizvoda (BDP), na poziv predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...