Vučić: Nemački gigant „Milbauer“ razvija novu tehnologiju u Srbiji koju nema niko

od strane | 01/02/2024 | Politika, Srbija

(Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

  Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, na ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije Milbauer (Muehlbauer Group) u Staroj Pazovi koja će se baviti razvijanjem i sklapanjem baterija i gorivnih ćelija za električna vozila, da je to veoma značajna investicija nemačkog tehnološkog giganta koji će razvijati u Srbiji novu tehnologiju koju nema niko u svetu.

Vučić je rekao da je reč o gorivnim ćelijama i podsetio da Milbauer proizvodi i čipove za Ilona Maska i druge poznate kompanije u svetu.

Predsednik je rekao da je reč o novoj investiciji Milbauer od 30 miliona evra i da će tu biti zaposleno 150 radnika koji će imati prosečnu platu 900 evra.

 

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...