Vučić: Formiraćemo tim za Plan rasta, na njegovom čelu biće Siniša Mali; Cilj je da imamo 140 ili 150 milijardi BDP

od strane | 01/03/2024 | Ekonomija, Srbija

(Foto: AP Photo/Armando Babani)

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija u narednih 10 godina svakako da udvostruči privredu, odnosno da smatra da će Srbija imati 140 ili 150 milijardi BDP-a.

On je to rekao novinarima u Tirani povodom izjave evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija da će zemlje Zapadnog Balkana, zahvaljujući planu rasta, udvostručiti privredu i dodao da će Srbija u tom periodu svakako da je udvostruči.

– Ići ćemo i preko toga. To će biti izuzetan rezultat, zamislite da imate 140 ili 150 milijardi BDP – rekao je on i dodao da su zeleni koridori sa EU važni.

– To je važno jer su ljudi videli da je važno da potrošimo 26 miliona sati, samo dvostruko da umanjimo to, da ne pričamo o kvalitetu robe, goriva, plaćanja vozača. Kada bi dobili te zelene koridore sa EU, bilo bi važno. Jer kada čekate 2 dana na Horgošu, logično da će vozači da izaberu drugi put. Zato je to važno za nas, da nastavimo da gradimo, obilazimo. Pričam o železnicama. Ima tu mnogo posla i za to je potrebno mnogo novca. Novac ide zajedno sa planom rasta. Ja sam skeptik, ali ako ispunjavamo dogovoreno, siguran sam da će novac biti značajan i da je to 1 milijardi evra za nas – rekao je on.

 

Izvor: Informer.rs/Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...